FAQ

Baims natural makeup suomi

FAQ / Usein kysyttyä


Miksi luonnolliset ainesosat ovat parempia kuin synteettiset ainesosat?

Luonnolliset ainesosat sisältävät lukuisia hyödyllisiä ominaisuuksia. Luonnolliset ainesosat sulautuvat paremmin yhteen ihon kanssa, niissä on alhaisempi allergeenipotentiaali, luonnolliset ainesosat ovat biologisesti hajoavia ja ne hoitavat ihoa luonnollisilla ravintoaineilla, jotka säilyttävät ihon kimmoisuuden ja tekevät ihosta ihanan sileän ja kosteutetun pehmeän. BAIMS meikkituotteiden 100%:n luonnolliset ainesosat toimivat ihon hyvinvoinnin edistämiseksi aina kun käytät meikkiä. Tämä kuitenkin vaatii kärsivällisyyttä, ja ihonhoidon tulokset eivät ole heti ensimmäisten käyttökertojen jälkeen välittömästi havaittavissa vaan vaativat pidemmän käyttöajan. Meikkisarjan tuotteet sisältävät ihoa kosteuttavia ja hoitavia ainesosia, joten meikatessasi saat samalla kiinnitettyä huomiota myös ihonhoitoon ja ihosi hyvinvointiin.

Millainen on Luomumeikkien peittokyky ja kestävyys? Voiko Luomumeikki olla korkealaatuista?

BAIMS Luomukosmetiikka Meikkikokoelma tarjoaa parhaan suorituskyvyn ja peittävyyden, luonnollisen hehkuvan ja huolitellun lopputuloksen sekä maksimaalisen annoksen luonnollista ihonhoitoa samassa paketissa. BAIMS tuotteet ovat erittäin korkealaatuisia. Meikkituotteiden koostumus, levittyvyys, peittokyky, runsas pigmenttinen koostumus ja kestokyky ovat parasta laatua. Nestemäiset sekä puuterimaiset meikkituotteet ovat helposti levittyviä, ja sulautuvat iholle täydellisesti antaen huolitellun ja kauniin lopputuloksen.
Vedenkestävyyden osalta tuotteemme, kuten meikkivoiteet, peitevoide ja ripsiväri, ovat kestäviä, mutta eivät silti valitettavasti kestä vettä sataprosenttisesti, kuten eivät muutkaan 100% luonnolliset meikkituotteet. Emme halua käyttää synteettisiä raakaöljypohjaisia ainesosia tuotteiden veden kestävyyden parantamiseksi.
BAIMS on yksi markkinoiden korkealaatuisimmista sertifioiduista luonnonkosmetiikan brändeistä.

Onko BAIMS tuotteita testattu eläinkokein?

Ei. BAIMS ei testaa tuotteita eläinkokein missään muodossa, eikä BAIMS anna kolmansien osapuolien testata tuotteitaan eläimillä. Olemme ehdottomasti eläinkokeettomuuden puolella. Tuotteet tutkitaan tarkasti muita menetelmiä käyttäen. Tuotteet testataan Eurooppalaisen lainsäädännön mukaisesti. Tutkimusmenetelmänä käytetään ”In Vitro”, joka tarkoittaa, että tutkimusta ei suoriteta elävillä organismeilla.

Ovatko Sertifikaatit tärkeitä?

Meille sertifikaatit ovat perusteltuja monista eri syistä:

  • Sertifioimalla tuotteemme voimme taata asiakkaillemme, että tuotteidemme valmistuksessa on noudatettu 100%:sti selkeitä käytäntöjä ja ohjeita, ja tuotteet täyttävät puolueettoman sertifiointitahon tiukat vaatimukset ja kriteerit.
  • Asiakkaat voivat luottaa sertifikaatteihimme ja tuotteidemme laatuun, koska ne ovat tunnettujen, kansainvälisten sertifiointitahojen tarkastamia ja hyväksymiä.
  • Sertifioimalla tuotteet se tarkoittaa käytännössä, että tuotteita tarkistetaan ja valvotaan ainesosien ja valmistuksen osalta jatkuvasti, myös tulevaisuudessa. Tästä johtuen asiakkaamme voivat luottaa siihen, että tuotteemme ovat korkealaatuisia ja täyttävät tiukat laatuvaatimukset myös tulevaisuudessa.
  • Tuotteemme erottuvat sertifikaateilla selkeästi niinsanotusti ”Viherpestyistä” tuotteista, eli tuotteista, joiden väitetään olevan luonnollisia, mutta joiden koostumukset sisältävät silti harmillisia, synteettisiä ainesosia.

Mitä sertifikaatteja BAIMS tuotteilla on?

Ecocert / COSMOS
Koko BAIMS:n Luomumeikkisarja on Ecocertin / COSMOS:n sertifioimaa Luonnonkosmetiikkaa & Luomukosmetiikkaa, joka tarkoittaa käytännössä, että vähintään 95% ainesosista tulee olla luonnollista alkuperää ja vähintään 10 % kaikista kokonaisainesosista tulee olla peräisin luomuviljelystä. Raaka-aineiden tulee olla tuotettu ympäristöystävällisesti, luontoa säästäen (kestävä kehitys) ja peräisin uusiutuvista luonnonvaroista, sekä pakkausten täytyy olla joko biohajoavia tai kierrätettäviä. Ecocert / COSMOS on yksi vaativimmista luonnonkosmetiikan & Luomukosmetiikan sertifiointitahoista.

The Vegan Society
BAIMS on 100% Vegaaninen! Koko BAIMS:n Luomumeikkisarja on The Vegan Society sertifioima. Kosmeettisten valmisteiden osalta vegaaninen tarkoittaa, että koko tuotantoprosessissa ei missään vaiheessa käytetä eläinperäisiä ainesosia, kuten mehiläisvahaa, hunajaa tai karmiinia.

PETA
BAIMS on 100% Cruelty Free! PETA = People for the Ethical Treatment of Animals – on maailman suurin järjestö, joka puolustaa eläinten oikeuksia ja jolla on yli 3 miljoonaa jäsentä ja kannattajaa. Ostamalla PETA-sertifioituja tuotteita voit auttaa suojelemaan kaneja, hiiriä, marsuja, rottia ja muita eläimiä eläinkokeilta ja elinikäiseltä kärsimykseltä. PETA-logo myönnetään vain tuotteille, jotka on valmistettu eläinkokeettomasti.

Voiko BAIMS Luomumeikkisarjan tuotteita käyttää raskauden ja imetyksen aikana?

BAIMS Natural & Organic Meikkikokoelman tuotteet ovat kosmetiikkamarkkinoiden turvallisimpia. Suosittelemme kuitenkin aina kääntymään lääkärin puoleen mitä tahansa kosmetiikka tuotetta käytettäessä raskauden ja imetyksen aikana.

Onko BAIMS tuotteissa käytetty hajusteita?

BAIMS brändin filosofiaan kuuluu, että teemme tuotteistamme niin tuoksuttomia, kuin se on mahdollista. Moni tuotteistamme onkin kokonaan hajusteettomia, mutta osa luonnollisista säilyvyyteen vaikuttavista ainesosista saattaa sisältää alhaisen määrän tuoksukomponenttia. Kaikki ainesosat ovat kuitenkin 100% luonnollisia. BAIMS ei käytä ollenkaan synteettisiä ainesosia tuotteissaan.

Sisältävätkö BAIMS tuotteet säilöntäaineita?

BAIMS tuotteiden valmistuksessa on käytetty ainoastaan 100% luonnollisia ainesosia. Tuotteiden säilyvyyden parantamiseen on käytetty esimerkiksi Kookosöljyä, jolla on vahvoja antimikrobisia ja antifungaalisia ominaisuuksia. Myös luonnollinen ja antioksidanttinen E-vitamiini toimii tuotteissa säilyvyyttä parantavana ainesosana.

Onko BAIMS meikkisarjan tuotteissa aurinkosuoja?

Osa BAIMS tuotteista, jotka sisältävät titaanioksidia, antavat iholle luonnollisen, mineraaleihin pohjautuvan aurinkosuojan. Titaanioksidia käytetään aurinkosuojatuotteissa fysikaalisena UV-suodattimena, joka heijastaa auringonsäteitä ja suojaa siten ihoa auringon haittavaikutuksilta.
Tuotteita ei ole kuitenkaan tarkoitettu nimenomaisesti ihon suojaamiseen auringolta, sillä aurinkosuojatuotteeksi nimetty tuote vaatii laajat selvitykset ja asianmukaiset testit täyden aurinkosuojan ja aurinkofiltteröinnin osalta.

Kuinka kauan BAIMS tuotteet säilyvät avaamisen jälkeen?

Tuotteen säilyvyysajan voit tarkistaa jokaisesta tuotteesta erikseen tuote-etiketistä.

  • 12 kk avaamisesta; Huulipunat, Huulikiillot, Mineraali Puuteri, Translucent Puuteri, Bronzer & Contour, Highlighter Puuteri, Satin Mineral Blush Poskipuna ja Luomivärit
  • 6 kk avaamisesta; Ripsiväri, Peitevoide, Excellent Skin Meikkivoide, Meikinpohjustusaine Primer Velvety Skin ja Cream Foundation Meikkivoide

Ovatko BAIMS tuotteet gluteenittomia?

Yksi ainesosistamme on vehnäproteiini (Potassium Palmitoyl hydrolysed wheat protein), jota on seuraavien tuotteiden INCI-luettelossa: Fluid Foundation Excellent Skin Meikkivoide, Concealer Peitevoide ja Mascara My Lashes Ripsiväri.
On olemassa useita tutkimuksia, joiden mukaan hydrolysoitua vehnäproteiinia sisältävät tuotteet eivät sisältäisi enää jälkiä gluteenista valmiissa tuotteessa. Kuitenkin on olemassa myös aivan päinvastaisia mielipiteitä tästä asiasta. Onkin suositeltavaa konsultoida lääkäriä ennen vehnäproteiinia sisältävien kosmetiikkatuotteiden käyttöä, jos on tiedossa vehnäallergia tai keliakia.
Varmuuden vuoksi on suositeltavaa, etteivät keliaakikot ja vehnäallergikot käyttäisi gluteenia tai vehnäproteiinia sisältäviä kosmetiikkatuotteita, varsinkaan tuotteita, joita on tarkoitettu käytettäväksi lähellä suuta (Esim. Huulipunat).

Mikä on INCI-luettelo?

INCI on lyhenne sanoista ”International Nomenclature of Cosmetic Ingredients”. INCI tarkoittaa tuotteen ainesosaluetteloa, jossa on ilmoitettu kosmeettisten ainesosien kansainvälinen nimikkeistö. Tämä on yhdenmukaistettu ja maailmanlaajuisesti toteutettu järjestelmä, joka helpottaa kosmeettisten valmisteiden ainesosien tunnistusta ainesosaluettelossa.